HOLA !

Aquest bloc és un simple recull de cançonetes que he anat trobant pels llibres que he treballat a l'escola. No pretén ser més que una eina de treball per a mi com a mestre. Pot ser que també serveixi, i esper que així sigui, els pares, alumnes i altres mestres.

Esper que el disfruteu i que vos agradi.



Pere Gonyalons i Moll

dimarts, 12 d’octubre del 2010

ROTLO, ROTLO, SANT MIQUEL

ROTLO, ROTLO, SANT MIQUEL 
INF. I 1r CICLE
(MALLORCA I MENORCA)

ROTLO, ROTLO, SANT MIQUEL,
TOTS ELS ÀNGELS VAN AL CEL
CARREGATS AMB UN BAGUL.
TIRA'T DE CUL!
Cantem-Viure i créixer-Aj. de Palma
SERRA MAMERRA. Cantarelles i cançonetes per a infants
PROPOSTA
Es fa un cercle donant-se les mans; s'ha de voltar amb el pas ritmat. Quan s'arriba a la darrera nota, es deixen anar les mans i tots cauen de cul a terra amb unes bones rialles.
A MENORCA
La cançó acaba amb una frase més: que caiguin, que caiguin tots de cul!
ROTLO, ROTLO, SANT MIQUEL,
TOTS ELS ÀNGELS VAN AL CEL
CARREGATS AMB UN BAGUL.
QUE CAIGUN, QUE CAIGUIN
TOTS DE CUL!

Jo sé una cançó

També he trobat al llibre Cançons i jocs populars de les Illes Balears aquesta versió que hi ha aquí baix. Amb aquesta melodia no l'havia sentida mai a Ciutadella (d'allà on jo som). Tampoc la frase na Marieta cau de cul. Sempre havia sentit que caiguin que caiguin tots de cul i tots queiem en terra. De totes maneres la variant està bé, així n'hi pot haver un que digui qui ha de caure de cul.

4 comentaris:

  1. Ma mare (d'Inca) canta: "Tira Maria de cul"

    ResponElimina
  2. Pensava que era ..."CARREGATS AMB UN AMB UN "....De fet no la recordava molt bé i avui , justament dins la mar amb ses amigues,,,la he volguda cantar....i açò que de filletes....res....fa molt temps que vam passar sa nostra infantesa.

    ResponElimina
  3. A Valencia la canten diferent, o axina me la va ensenyar ma mare:" Serra, serra san Vicent, tots els angels van al cel,carregats en un baúl, que es gire, q es gire (el nom del xiquet) de cul".

    ResponElimina