HOLA !

Aquest bloc és un simple recull de cançonetes que he anat trobant pels llibres que he treballat a l'escola. No pretén ser més que una eina de treball per a mi com a mestre. Pot ser que també serveixi, i esper que així sigui, els pares, alumnes i altres mestres.

Esper que el disfruteu i que vos agradi.Pere Gonyalons i Moll

dimecres, 6 d’octubre de 2010

DING DANG, SES CAMPANES D'EN PEP BLANC

DING DANG, SES CAMPANES
D'EN PEP  BLANC  
INF. I 1r CICLE
EIVISSA


DING DANG,
SES CAMPANES D'EN PEP BLANC,
ARA VENEN I ARA VAN,
TOQUEN EN TERRA
I NO ES FAN MAL.
Ding dang-La cançó popular de les Illes Balears
Cançons i jocs populars de les Illes Balears

PROPOSTA
- Tradicionalment es cantava amb el nin/a damunt els genolls imitant les campanes o fent-lo botar marcant el seu ritme binari.
-També es pot jugar disposant els nins per parelles encarats amb les cames estirades i agafats de les mans. Cantaran movent el cos envant i enrere seguint la pulsació de la cançó. Caldrà vetllar per la regularitat i sincronització del moviment.
- Una altra manera de fer el joc és, per parelles, tocant-se les esquenes i enganxats pels braços. Mentre es canta la cançó, alternativament, cada un aixeca les cames recolzant-se damunt l'esquena de l'altre, tot seguint la pulsació.
- Escoltam els sons a la classe, a l'escola, al carrer, a la natura....
- Caminarem la cançó per treballar sensorialment la pulsació.
- Jugam a ballar el silenci: el mestre/a toca la melodia de la cançó amb un instrument i els alumnes dansen lliurement. Cada cop que la música s'atura els nins queden immòbils (silenci), i es tornen a moure en sentir com segueix la música (so). També es farà a l'inrevés, així no s'associarà el silenci amb la immobilitat. La norma bàsica serà fer-ho en silenci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada