HOLA !

Aquest bloc és un simple recull de cançonetes que he anat trobant pels llibres que he treballat a l'escola. No pretén ser més que una eina de treball per a mi com a mestre. Pot ser que també serveixi, i esper que així sigui, els pares, alumnes i altres mestres.

Esper que el disfruteu i que vos agradi.Pere Gonyalons i Moll

dimarts, 12 d’octubre de 2010

UNA TARINGA

UNA TARINGA 
INFANTIL
I
PRIMER CICLE
MALLORCA


UNA TARINGA
DE TOT ES CARRER

QUE EN MITJA HORA PASSA
I EN MITJA HORA VE.
UNA TARINGA
I UN TARINGÓ
UN PANET DE QUATRE
I UN BOTIFARRÓ.
Cantem-Viure i créixer-Aj. de Palma
SERRA MAMERRA. Cantarelles i cançonetes per a infants


UNA TARINGA
DE TOT ES CARRER
QUE EN MITJA HORA PASSA
I EN MITJA HORA VÉ.
UÉ, UÉ, UÉ.
NA MARIA DES SALLER.
Cançons i jocs populars de les Illes Balears

7 comentaris:

 1. Molt bonic! Coneixeu un joc associat a la cançoneta?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Hola Susaina, estic molt content que t'agradi el meu blog. Perdona que no havia vist el teu comentari fins avui.
   Mira, una teringa (així surt al diccionari) és una filera. Aquí a les Illes els nins fan una filera de banda a banda de carrer i van cantant aquesta cançó.
   També l'he vista cantar a nins més petits d'Infantil quan surten de la seva escola per fer una volta pel poble i van en fila (un darrera l'altre, no com a l'altre exemple que és un al costat de l'altre) No sé si m'explic.
   També es podria fer un joc, dos o tres fan de teringa a gafats de la ma i intenten agafar la resta del grup que va passant de banda a banda de carrer. Així com van agafant nins aquests s'afaigeixen a la teringa.
   Moltes gràcies.
   Salut!!!

   Elimina
  2. Hola, Pere,

   Moltes gràcies per les explicacions! Demà el meu fill de P3(en Pere) explicarà als seus companys el joc de la teringa :-)). Duim tota la setmana assajant. No acaba de captar el concepte d'agafar els altres nins, però com a mínim s'ha après la cançó.

   Gràcies per tenir un blog tan bonic i per tenir, a més, més moral que l'Alcoià. Gent com tu fa falta perquè l'illa surti d'aquest ensopiment.

   Elimina
 2. Moltes gràcies Susaina, açò em dona coratge per seguir.
  Salut!
  I me sap greu repondre tant tard els teus comentaris.

  ResponElimina
 3. Susaina:
  Me podries contar com li ha anat en Pere explicar el Joc.
  Gràcies!

  ResponElimina
 4. Aquesta cansó diu: Una taringa de tot es carrer que en mitja hora passa i en mitja hora vé. Jo entenc que vol dir que passava durant mitja hora,com les corales medievas, farandoles... A Mallorca està documentat a l'edat mitjana que es feien a les ballades, llargues enfilallas de gent que a vegades eren centernars, agafats de la mà. A vegades es varen prohibí fer ballades perquè pegaven potades a les portes quan passaven, podria ser que fos quan feien les taringues llargues.

  ResponElimina